Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Európai és nemzetközi üzleti jog (angol nyelvű LLM)

#Mesterképzés (MA)  
Képzés célja
A képzés célja olyan jogászok képzése, akik a már meglévő elméleti és gyakorlati jogi tudásukra épülően ismerik az európai és nemzetközi üzleti-gazdasági joganyagot, értik az európai uniós jog működési mechanizmusát, ismerik az európai integráción kívüli gazdasági folyamatok komplex jogi szabályozását. Felismerik, hogy meghatározott, nemzetközi vonatkozású gazdasági viszonyok között mely szabályozók alkalmazhatók, valamint munkanyelvként alkalmazható angol nyelvű szaknyelvi ismeretekkel és készségekkel rendelkeznek.
Képzési idő
2 félév
Helyszín
Miskolc
Szerezhető végzettség
- végzettségi szint: mester- (magister, master; rövidítve: MA-) fokozat

- szakképzettség: európai és nemzetközi üzleti mesterjogász

- a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: European and International Business Lawyer
Főbb témakörök - tárgyak
- európai uniós jogi és nemzetközi üzleti jogi alapismeretek;

- európai és nemzetközi üzleti jogi szakmai ismeretek (Európai Unió belső piaca, az Európai Bíróság eljárási joga, nemzetközi magánjog uniós, nemzetközi és nemzeti szabályozása, szerződési jog európai és nemzetközi szabályozói, multinacionális vállalatok működése, a nemzetközi kereskedelemi választott bíráskodás, a szellemi tulajdon védelmének szabályozása);

- az európai uniós jog üzleti jog szempontjából releváns szakterületei [fogyasztóvédelmi jog, társasági jog, szociális jog, versenyjog a transznacionális kereskedelmi ügyletekhez kapcsolódó részterületeken (nemzetközi fizetési ügyletek, árufuvarozás)].
Bővebb leírás

Az európai és nemzetközi üzleti jog (angol nyelvű LLM) képzési és kimeneti követelményei letölthetőek a linkre kattintva: EUNEMZ KKK.

 

Mintatantervek:

- Európai és nemzetközi üzleti jog  (angol nyelvű LLM) mesterszak nappali és levelező tagozat mintatanterve 2018. szeptember 1-től

 

Számlázási információk

Szakfelelős