Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Közigazgatási Jogi Tanszék - Vizsgaidőszakra vonatkozó információk

2020. május 17., 18:55

Kedves Hallgatók!

Az alábbiakban részletezzük a Közigazgatási Jogi Tanszék 2019/2020 II. félév vizsgaidőszakára vonatkozó, a vizsgák teljesítéséhez szükséges technikai feltételeket.

A vizsgák szóban lesznek, kivétel az írásbeli vizsgákra vonatkozó részeknél felsoroltak!

A szóbeli vizsgákat a Google Meet platform segítségével bonyolítjuk, a vizsgához szükséges linket a Neptun rendszerben a vizsga napján reggel küldjük ki. A vizsga videokonferencia formájában zajlik, kép és hang közvetítésével! A zökkenőmentes lebonyolítás véget kérnék mindenkit, hogy a Neptunban az adatait ellenőrizze, különösen az elérhetőségi adatokat (e-mail cím és telefonszám), mert probléma esetén felhasználjuk ezeket is. A vizsga minden reggel 8:00 – 8:30 között kezdődik, amikor a vizsgáztató megküldi a linket és behív mindenkit vizsgázni. Aki nem jelentkezik be 8:30-ig, a vizsgát „nem jelent meg” minősítéssel lezárjuk. Ezt követi az eligazítás és vizsgasorrend kihirdetése. A vizsgára a vizsgáztatók egyesével, sorban hívják be a vizsgázókat, egy vizsga kb. 30 perc.

 

Írásbeli vizsga csak az Informatika, Jogi informatika és Infokommunikációs jog tárgyakból (továbbá az oktatóval korábban egyeztetettek alapján konkretizált tárgyakból) lesz.

A teszt a Redmenta (https://redmenta.com/) nevű internetes felületen lesz elérhető, ugyanakkor a vizsgán történő részvételhez továbbra is fel kell venniük a vizsgát a Neptun rendszerben.
Aki még nem használta az oldalt, annak a felület használata regisztrációt igényel, melyhez egy e-mailcím, jelszó és Név megadása szükséges. Ehhez kérjük, hogy a „Vezetéknév” helyére a Neptun kódjukat csupa nagy betűvel (például: ABCD123), a „Keresztnév” helyére pedig a Neptun rendszerben található teljes nevüket (például: Kis-Tóth János) rögzítsék, mert ez szükséges ahhoz, hogy beazonosíthassuk Önöket és hogy a feladatlaphoz rendelhessük Önöket. A keddi írásbeli vizsganapokon legkésőbb 12:00-ig és a szombati napokon pedig legkésőbb 9:00-ig kérjük, hogy történjen meg a regisztráció.

A vizsgát Cseh Gergely tanársegéd felügyeli, akit a vizsga ideje alatt a jogcsehg@uni-miskolc.hu címen érhetnek el, ha probléma merülne fel.

A feladatlap időzárral van ellátva, az ott szereplő időkeret áll a rendelkezésükre a kitöltésre és a feladatsor kizárólag egyszer tölthető ki, ezért nyomatékosan kérjük, hogy válaszaikat ezen időtartam alatt nézzék át és csak ezt követően küldjék be a feladatlapot. A beküldést követően a feladatlap módosítására nincs lehetőség.

A teszt kezdete minden esetben a Neptun rendszerben felvett vizsga kezdő időpontjára lesz beállítva és legkésőbb a vizsga kezdő időpontját követő fél órával kezdhető meg a kitöltése.

 

Kérdés esetén a Tanszék kollégái állnak rendelkezésre!

Sikeres felkészülést kívánunk!

 

Üdvözlettel

Czékmann Zsolt

Közigazgatási Jogi Tanszék