Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Pótfelvételi jelentkezés PhD képzésre

 

A Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Doktori Iskolája

pótfelvételt hirdet a 2024/2025. tanévre doktori (PhD) képzésre.

A pótfelvételi jelentkezéseket állami ösztöndíjas (nappali tagozat) és önköltséges (levelező tagozat) képzési formára lehet beadni.

Doktori képzésre jelentkezhetnek az egyetemi oklevéllel, vagy mesterfokozat megszerzését igazoló oklevéllel rendelkező személyek.

A Doktori Iskola által meghatározott felvételi követelmények megtekinthetők itt találhatóak, a felvétel nyelvi követelményei pedig itt .

A jelentkezési lapokat – az ott megjelölt igazolásokkal és mellékletekkel együtt papíralapon ÉS elektronikusan kell benyújtani. Mindkét formában szükséges benyújtani a teljes pályázati anyagot, ahhoz, hogy a jelentkezés érvényes legyen!

  • Papíralapú benyújtás címe: Dr. Kocsisné Dr. Kovács Judit, rektorhelyettesi referens, Miskolci Egyetem, Tudományos és Nemzetközi Igazgatóság, Miskolc-Egyetemváros, A/4. épület, I. em. 111.

 

Jelentkezési határidő:  2024. július 31.

A felvételi vizsga időpontja: 2024. augusztus 21. (online)

A felvételi döntés várható időpontja: 2024. augusztus vége

Felvételi eljárási díj: 9000,- Ft

A jelentkezési lap letölthető innen.

A képzésre történő jelentkezés feltételeire a fentiekben írtakon túl a 2024/25. tanévre vonatkozóan az itt írtak irányadók. 

 

Miskolc, 2024. július 3.

Prof. Dr. Róth Erika sk.

a Doktori Iskola vezetője

 


Doktoranduszok Fóruma konferencia

A konferencia ideje: 2023. november 23

Program itt érhető el. 

II. Via Scientiae Iuris nemzetközi doktorandusz konferencia

A Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjának támogatásával nemzetközi doktorandusz konferenciát rendez.

A konferencia ideje: 2023. szeptember 8.

Jelentkezési határidő: 2023. július 24.

A konferencia felhívása itt érhető el magyar nyelven, itt pedig angolul.

 

Online PhD nap

Videó

Facebook hír

 

Publikációs felhívás a SIDM 2023/2. lapszámába

A Studia Iurisprudentiae Doctorandorum Miskolciensium, azaz a Miskolci Doktoranduszok Jogtudományi Tanulmányai a Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának folyóirata, amely évente két alkalommal jelenik meg elektronikusan (https://ojs.uni-miskolc.hu/index.php/sidm)  és nyomtatott formában, fogadja publikációikat. 

A szerkesztési elvek  itt érhetőek el.

A publikációk küldésének határideje: 2023. szeptember 1. 

A publikációkat a dfdipublikacio@gmail.com

 


ARCHÍVUM


Via Scientiae Iuris nemzetközi doktorandusz konferencia

A Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjának támogatásával nemzetközi doktorandusz konferenciát rendez.

A konferencia ideje: 2023. február 24.

A konferencia programja itt érhető el.

 

Doktoranduszok Fóruma konferencia

A Miskolci Egyetem az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezi a Doktoranduszok Fóruma konferenciát, amelyen magyarul, angolul és németül adhatnak elő a PhD hallgatók.

A konferencia ideje: 2022. november 17. 

A konferencia hibrid módon kerül megtartásra.

A részletes program itt érhető el. 

 

 

 

The Development of Integration Theories in East Central Europe

Format of the event: Webinar 

Date of the event: 14 January 2022 

Language of the event: English 

Venue: University of Miskolc (Hungary) 

During the webinar, a book presentation on „The Development of Integration Theories in East Central Europe” written in English for Central and Eastern European PhD students studying at the University of Miskolc took place. As a result of the work of eleven researchers, the book presents ideas for European integration through ten Central and Eastern European countries.  

A webinárium során a Miskolci Egyetemen tanuló közép-kelet-európai PhD-hallgatók angol nyelvű képzésére íródott Eszmetörténeti szakkönyvbemutatóra került sor. A könyv tizenegy fő kutató munkájának eredményeként tíz közép-kelet-európai országon keresztül mutatja be, hogy milyen elképzelések születtek Európa integrációjáról.  

 

Program

Jogász Doktoranduszok Országos Konferenciája 2021

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjának támogatásával 2021. október 27-én (szerda) 10:00 órai kezdettel rendezte meg a Jogász Doktoranduszok Országos Konferenciáját. 

A konferencia programja, valamint az előadások absztraktjaiból készült füzet az alábbiakban érhető el.

Programfüzet

Absztraktfüzet

 

Jogász Doktoranduszok Országos Konferenciája 2020

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjának támogatásával 2020. december 11-én (pénteken) 9:00 órai kezdettel rendezi meg a Jogász Doktoranduszok Országos Konferenciáját. 

A konferencia programja, valamint az előadások absztraktjaiból készült füzet az alábbiakban érhető el.

Programfüzet (magyar nyelven)

Programfüzet (angol nyelven)

Absztraktfüzet