Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

CONSTANT 2021 – Nemzetközi Hallgatói Tudományos Konferencia Bukarestben

 

Az Állam-és Jogtudományi Kar 9 hallgatója (Barta Tamás, Figeczki Blanka, Galambos Patrik, Lindt Roland, Mercz Mónika, Nagy Márton, Nagy Zsuzsanna Mária, Toplenszki Zalán és Varga Zsófia Kincső) és Dr. Varga Zoltán, egyetemi docens, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes vett részt a bukaresti Nicolae Titulescu Egyetemen immáron tizenegyedik alkalommal megrendezett „CONSTANT” elnevezésű nemzetközi tudományos konferencián 2021. május 14-én. A konferencia a pandémia miatt tavaly után idén is online formában került megrendezésre a Zoom platformon.

            A korábban hagyományos központi megnyitó ünnepségre nem került sor, hanem a szekcióülések vezetői köszöntötték a saját szekcióik előadóit. Hallgatóink a Büntetőjogi, a Közjogi, és a Magánjogi Szekcióban egyaránt képviseltették magukat. Legnagyobb számban a Közjogi Szekcióban adtak elő Karunk képviselői, ahol Prof. Dr. Augustin Fuerea köszöntőjét követően Dr. Varga Zoltán köszöntötte a megjelenteket a zsűritagok nevében, aki egyúttal köszönetet is mondott e színvonalas konferenciára történő ismételt meghívásért. A rendezvény főszervezője ebben az évben is dr. Nicoleta Panait volt, akinek ezúton is köszönjük a fáradozását a konferencia ismételt megrendezéséért.

            A szekció zsűrik olyan kiemelkedőnek ítélték az elhangzott előadásokat is, hogy minden hallgatónkat dobogós helyezésben részesítették a következők szerint:

 

Büntetőjogi Szekció:

 1. helyezés
 • Barta Tamás: - The development and future of the European public prosecutor’s office in certain member states
 1. helyezés:
 • Lindt Roland: Thoughts on criminal law and dangerous religious movements – a possible legal reaction regarding the so-called cults

 

Magánjogi Szekció:

 1. helyezés:
 • Nagy Márton: The legal nature of selling lands used in agriculture and sylviculture at auction

 

Közjogi Szekció:

 1. helyezés:
 • Figeczki Blanka: „All or nothing” – The new EU regulation on cryptocurrencies
 • Toplenszki Zalán: Once upon a time…in the digital tax package
 1. helyezés:
 • Galambos Patrik: Thoughts on the operation of Magyar Nemzeti Bank in 2020
 • Varga Zsófia Kincső: The development of the situation of student governments in the higher education of Hungary
 1. helyezés
 • Mercz Mónika: The development of the interpretation of the precautionary principle and the principle of prohibition of regression
 • Nagy Zsuzsanna Mária: Geo-blocking: the phenomenon and EU legal background
   

            A konferencia különös jelentőségét a nemzetközi jó kapcsolatok ápolása mellett talán az adja, hogy a résztvevők idegen nyelvű publikációinak számát gazdagítja a konferencia-kiadványban (Constant 2021 Journal) megjelentetett tanulmányuk.

            Az Állam-és Jogtudományi Kar vezetése nevében gratulálok minden hallgatónknak!

                                                                                              

Dr. Varga Zoltán

tudományos és nemzetközi dékánhelyettes